Examen & diploma

Examen

Het is niet verplicht om examen te doen.
Wil je het diploma BasisRuiterCoach behalen dan doe je examan in deze 3 onderdelen:

 • Theoretische toets
 • Een visiestuk
 • Praktische eindopdracht

Om te kunnen slagen dient de score op alle twee de examenopdrachten minimaal voldoende te zijn (zie examenreglement).

Na diplomering

 • Diploma
  Na het examen ontvang je een diploma als BasisRuiterCoach. Je kunt hiermee aan de slag als zelfstandige en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering als instructeur en coach afsluiten (zie algemene voorwaarden).
 • Jaarlijkse nascholing
  Na het behalen van je diploma hoor je bij de HM Hippische Professionals Community. Volg je de verplichte jaarlijkse nascholing, dan blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen en hou je je technieken op peil. Tevens behoud je je vermelding op onze site en toegang tot het membership en toegang tot het forum. De nascholing kost €200,00 incl. BTW per persoon per jaar. De nascholing bevat elk jaar een deel supervisie en een thema.
 • Specialisaties
  Wij bieden meerdere specialisaties ter kennisverbreding aan als vervolg op je opleiding.
 • Online leeromgeving
  Als kers op de taart krijg je ook toegang tot onze online leeromgeving waarin elk jaar 4 nieuwe, voor jou gratis, toegankelijke cursussen klaar staan. Cursussen die dienen als verrijking van je kennis en vaardigheden.
 • MasterClasses
  Wij bieden (oud)studenten gratis jaarlijks meerdere masterclasses en andere programma’s aan via onze online leeromgeving.

Bewaren

Herexamens

In het opleidingsbedrag zitten 2 theorie- en 2 praktijkexamens inbegrepen. De kosten van een eventueel verder herexamen theorie bedragen 25 euro en de kosten van een herexamen praktijk bedragen 75 euro . Beide per persoon en excl. BTW.

Door uitzonderlijke omstandigheden kan een student verhinderd zijn om de toetsen te maken. In dat geval zal de HM Hippische Professionals een tweede mogelijkheid bieden. Met het bieden van een tweede mogelijkheid vervalt de optie een herexamen te maken.

CRKBO

De Gelukkige Ruiter Academie is sinds januari 2017 geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) deze registratie is overgegaan in HM Hippische Professionals sinds in mei 2021 en dit is in juni 2023 over gegaan in HM Hippische Professionals vof.

De registratie bij het CRKBO is het gevolg van een uitgebreide audit die door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) is uitgevoerd. In de kwaliteitscode staat omschreven dat er wordt getoetst op betrouwbaarheid, zorgvuldigheid, rechtszekerheid, redelijkheid en kenbaarheid.

Aan de orde kwamen aspecten als: de administratieve organisatie, kwaliteitseisen aan lesstof en aan de docenten, communicatie met opdrachtgevers en klanten, klachtenprocedures, etc.
Met deze registratie geeft het CRKBO aan dat de HM Hippische Professionals aan alle gestelde criteria voldoet.