Docenten

De leiding van HM Hippische Professionals valt onder het onbeteugelde enthousiasme van deze twee dames:

Heidi

Al van kinds af aan is Heidi tussen de paarden te vinden. Dag en nacht op de manege en het liefste sliep zij met en bij de paarden.
Toen ze als klein meisje gebeten werd door een pony dacht haar moeder dat deze “gekte”voorbij zou zijn. Moeders was immers bang voor paarden. Maar niets was minder waar.
Na een ongeluk heeft ze een hele tijd niet meer kunnen rijden, maar ach, bloed kruipt waar het niet gaan kan. Een operatie verder en veel revalidatie lukte het haar toch weer om op een paard te klimmen.

Ze ging kinderen les geven op een manege en werd daar intern opgeleid. Echter was er nooit een diploma. Dit moest er toch maar eens van komen, maar het springen van een parcourtje van 60 cm en het rijden op paarden van anderen was voor haar een “no go”. En zo kwam Heidi in 2019 bij de Gelukkige RuiterAcademie terecht. Ze volgde de opleiding tot Basis RuiterCoach, studeerde af en bleef “plakken” aan de academie. Eerst als begeleider voor studenten maar al snel vervulde zij een front office functie.

In 2023 kwam het aanbod om samen met Monique de academie over te nemen van Monya. En deze twee hebben deze kans met beide handen aangegrepen.
Binnen de academie verzorgt Heidi grotendeels de studenten administratie en begeleidt zij de modules coaching en body-awareness.

Monique

Monique Panhuijsen tussen twee paarden in

Monique heeft in 2017-2019 de opleiding tot Basis RuiterCoach en RuiterCoach Expert gevolgd. Waarna ze zich heeft verbonden aan de academie als docent Biomechanica, om vervolgens in 2023 de opleiding samen met Heidi over te nemen.

Waar ze ooit met de handen in het haar stond toen haar paard haar voor uitdagingen stelde en ze zich ook nog eens ontzettend onzeker voelde over zichzelf als ruiter, heeft ze nu voor alles een oplossing.

Monique is gediplomeerd Expert Ruitercoach, heeft de opleiding tot revalidatietrainer bij EquiCare+ gedaan en is opgeleid door Zefanja Vermeulen als bewegingsanalyst.

Je kunt zowel bij Heidi als Monique ook voor individuele lessen terecht.