Docenten

Het HM Hippische Professionals team bestaat uit 4 docenten die allemaal zelf een HM Hippische Professionals opleiding gevolgd hebben. Zij stellen zich op deze pagina voor.

Heidi

Al van kinds af aan is Heidi tussen de paarden te vinden. Dag en nacht op de manege en het liefste sliep zij met en bij de paarden.
Toen ze als klein meisje gebeten werd door een pony dacht haar moeder dat deze “gekte”voorbij zou zijn. Moeders was immers bang voor paarden. Maar niets was minder waar.
Na een ongeluk heeft ze een hele tijd niet meer kunnen rijden, maar ach, bloed kruipt waar het niet gaan kan. Een operatie verder en veel revalidatie lukte het haar toch weer om op een paard te klimmen.

Ze ging kinderen les geven op een manege en werd daar intern opgeleid. Echter was er nooit een diploma. Dit moest er toch maar eens van komen, maar het springen van een parcourtje van 60 cm en het rijden op paarden van anderen was voor haar een “no go”. En zo kwam Heidi in 2019 bij de Gelukkige RuiterAcademie terecht. Ze volgde de opleiding tot Basis RuiterCoach, studeerde af en bleef “plakken” aan de academie. Eerst als begeleider voor studenten maar al snel vervulde zij een front office functie.

In 2023 kwam het aanbod om samen met Monique de academie over te nemen van Monya. En deze twee hebben deze kans met beide handen aangegrepen.
Binnen de academie verzorgt Heidi grotendeels de studenten administratie en begeleidt zij de modules coaching en body-awareness.

Monique

Monique heeft zich binnen de Academie opgewerkt van student naar docent. Waar ze ooit met de handen in het haar stond toen haar paard haar voor uitdagingen stelde en ze zich ook nog eens ontzettend onzeker voelde over zichzelf als ruiter, heeft ze nu voor alles een oplossing.

Monique is gediplomeerd Expert Ruitercoach, heeft de opleiding tot revalidatietrainer bij EquiCare+ gedaan en houdt alle ontwikkelingen bij op het gebied van biomechanica van het paard. Monique heeft haar eigen bedrijf, Horse and Trust.

Jelly

Jelly Paulusma is RuiterCoach, KinderRuiterCoach en sinds 2022 mentor voor de opleiding tot RuiterCoach en ‘gewoon’ coach. Tijdens mijn opleiding tot RuiterCoach ben ik gestart als zelfstandig ondernemer en verdien ik mijn boterham met Ruitercoaching, coachen van mensen met paarden (paardencoaching) en het coachen van mensen zonder paarden. De opleiding tot RuiterCoach aan de is in dit alles voor mij de ‘gamechanger’ geweest. Heeft mij een betere coach en Ruitercoach gemaakt en ervoor gezorgd dat ik de stap naar zelfstandig ondernemerschap durfde te maken. Ik doe mijn werk met enorm veel plezier en vind het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen, als coach en als ruiter. Ontwikkeling van mezelf en anderen is een van mijn drijfveren.

Op paardengebied heb ik mij ontwikkeld van dressuurmeisje (als ik kind was ik een fanatiek wedstrijdruiter) richting horsemanship, Freestyle en recreatief western rijden. Ik pak graag mee wat ik leuk vind om te doen, wat werkt voor mij en mijn paard.

In mijn coaching staat inzichten uit de positieve psychologie, het oplossingsgericht coachen en ervaringsgericht leren (het ‘doen’) centraal. Werk ik met wat al aanwezig is, wat al goed gaat en vanuit daar verder te ontwikkelen.  En ik ga samen met coachee opzoek naar zijn of haar talenten. Vanuit talent kun je verder groeien, ontstaan er vaak heel bijzonder dingen. Dat is mijn ervaring.

Samen met mijn man, onze zonen van 13 en 15 jaar, 3 poezen, 2 pony’s en onze Jack Russel woon ik op een voormalige boerderij net buiten het dorp Nijega, te midden van de weilanden. Een prachtige plek waar ik helemaal tot rust kan komen.

.

Lynn

Mijn allereerste woordje was paard, of beter gezegd “paat”. Toen al maakte dit edele dier een grote indruk op mij. Ik ben gaan rijden op de manege, maar was eigenlijk heel erg bang. Toch bleef ik stug doorrijden want ja die dieren hadden toch iets wat mij aantrok. Mijn ouders zijn gaan rijden en zo kwamen onze eigen paarden.

Elk paard met een eigen karakter en 1 paard in het bijzonder. Onze zelf gefokte black beauty Evi die alles behalve makkelijk is en waarom? We begrepen elkaar niet. Scheldend, huilend en gefrustreerd heb ik jaren geploeterd. Ik wilde niet opgeven en ben mij in paardengedrag gaan verdiepen. Zo heb ik de opleiding tot gedragstrainer bij 2Moons gedaan en ben ik uiteindelijk als student bij de Gelukkige Ruiter Academie terecht gekomen. Ondertussen had ik ook mijn eigen bedrijf Paard&Inspiratie opgezet en vanuit mijn bedrijf help ik mens en paard om elkaar beter te begrijpen.

Daarnaast ben ik nu docent bij HM Hippische Professionals (voorheen Gelukkige Ruiter Academie) en neem ik de studenten mee in de eindeloze wereld van gedrag.